Stalvillamini.jouwweb.nl

Hier onder staan foto's van Toos op dag van aankomst. We hebben haar gelijk behandeld met een middel wat werkt tegen luizen en mijt die weer schurft veroorzaakt.

Na 2 dagen was het heerlijk warm weer dus de uitgelezen kans om Toos eens lekker te wassen met betadineshampoo. Wat knapt ze daar van op en ook zo braaf! Bijna alle korsten eraf. En nog een vitaminekuurtje erin. Ze zal zich zo wel een stuk beter voelen...

De 25ste is de paardentandarts geweest, helaas heb ik geen foto's kunnen maken want ik moest de meisjes vasthouden. En 30 mei is de hoefsmid geweest. Toen zijn de meisjes onder begeleiding van Menno geweest want ik moest werken. 

Toen Toos haar wintervacht begon te verliezen kwamen er weer korsten tevoorschijn dus dat werd weer een wasbeurt, gelukkig is het een mooi voorjaar.

Wat knapt ze op! Wat een beetje goed voer en wat aandacht allemaal niet kan doen. Ze vermaakt zich prima bij ons. Ze staat sinds 14 juni bij onze andere paardjes in de kudde. S'nachts gaat ze nog wel apart zodat ze kans krijgt om voldoende hooi te eten. 21 juni heeft Toos haar 2de dosis vitamine gehad van de kuur.

Op 23 juni heeft Toos haar 2de dosis anti luis gehad. Nu moet ze er definitief vanaf zijn. En wat begint ze mooi te worden. Er komt weer een zwart vachtje te voorschijn. En gelukkig komt ze ook weer aan...

Op 17 juli hebben we bij Toos wat bloed laten afnemen omdat ze in verhouding met de andere pony's zo veel plast en ik toch graag wilde weten wat daar de oorzaak van is. Nu blijkt dat ze bloedworm en een verstoorde leverfunctie heeft, dit is gelukkig allemaal op te lossen met wat medicijnen. Op naar de volgende kuur en naar een gezonde toekomst voor deze super brave merrie.

Heel onverwacht is Toos op ...vertrokken naar een nieuw huisje. We hadden zelf bedacht dat ze tot zomer 2019 de tijd nodig had om weer heel mooi op gewicht te komen en dan pas zouden wij opzoek gaan naar het perfecte huisje voor haar. Nu wilde het geval dat Jurgen en zijn vriendin voor haar haflinger opzoek waren naar een gezeldsschapspaardje, en ze waren meteen helemaal weg van Toos en haar verhaal, dat ze nog niet helemaal op gewicht was, was voor hun geen probleem. Dus op ... hebben wij haar naar manege Grol in Renesse gebracht waar ze nu heerlijk geniet van alle aandacht.

Af en toe ontvangen we foto's van Toos, zo leuk om te zien hoe ze is opgeknapt!